Hytta ved Kolletuppen: urørt interiør

Hytta ved Kolletuppen så ut til å ha vært ute av bruk en god stund, og da er det alltid fristende å ta en titt inn. Her hadde man tydligvis forlatt bordet og hytta i en hast uten å tenke på å rydde. Gjennom spindelvevet på vinduene var det vanskelig å lese Aftenposten, men den var i stort, gammelt format, kraftig gulnet, og så ut til å være fra 27. august 1991. Ikke så rart at hytta ble brukt som post i Flaggspretten allerede i 2002.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Sep 2013

Hytta ved Kolletuppen

Av Odd Tore Saugerud

Mellom Krokskollen og Kolletuppen er det en åsrygg med høyeste punkt 382 moh. Vest på denne ligger denne tømmerhytta. Tilsynelatende i god stand, men stien opp dit var mosegrodd, og døren til uteboden sto på en gløtt.

27 Sep 2013

Kolleputten

Av Odd Tore Saugerud

Kolleputten innerst i dalen vest for Krokskollen er det minste og mest bortgjemte av tjernene på Åmotskollane. Nå går det en nokså ny traktorvei hit fra Kjærlighetsbånn ved Vesleelva. Det går også en gammel sti/tømmervei fra nordenden av jordene til Nordre Åmot forbi Elgspranget og hit.

27 Sep 2013

Med Kolsås-masten i siktet

Av Odd Tore Saugerud

Nedenfor utsikten på Krokskollen står det en gammel trestamme med hakkespetthull. Ett av disse er slik orientert at du etter noen finjusteringer kan sikte rett mot masten på Søndre Kolsås.