Skuronn på Jorbærhaugen

I dag står Jorbærhaugen tom, men jordene er fortsatt dyrket. Her ankommer skurtreskeren for en kveldsøkt. I bakgrunnen Kolletuppen.

Skuronn på Jorbærhaugen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Sep 2013

Oransjebeger med skogsmaur

Av Odd Tore Saugerud |

På traktorveien fra Kjærlighetsbånn mot Vesleelva lyser slike orange fargeklatter som dette opp langs veikanten. Ikke store, se skogsmauren på høyre beger som målestokk, mer for øynene enn ganen.

27 Sep 2013

Værhardt på Kolletuppen

Av Odd Tore Saugerud

Kolletuppen 372 moh. ligger utsatt til for vær og vind, og det bærer da også vegetasjonen tydelig preg av. Men utsikten mot Lommedalen, Kolsås og Oslofjorden er upåklagelig. Den grønne flekken med hus til høyre mellom åssiden og furuene til høyre er plassen Jorbærhaugen.

27 Sep 2013

Hytta ved Kolletuppen: urørt interiør

Av Odd Tore Saugerud

Hytta ved Kolletuppen så ut til å ha vært ute av bruk en god stund, og da er det alltid fristende å ta en titt inn. Her hadde man tydligvis forlatt bordet og hytta i en hast uten å tenke på å rydde. Gjennom spindelvevet på vinduene var det vanskelig å lese Aftenposten, men den var i stort, gammelt format, kraftig gulnet, og så ut til å være fra 27. august 1991. Ikke så rart at hytta ble brukt som post i Flaggspretten allerede i 2002.