Kulturminnevandringen 2013: kalkovnen på Øvre Ringi

Etter matpausen var neste post kalkovnen øst for Øvre Ringi. Her strømmer turdeltagerne på mens trærne drysser høstbladene over dem.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Okt 2013

Kulturminnevandringen 2013: gamlelåven på Øvre Ringi

Av Odd Tore Saugerud

Vandringen tok matpause med grill og kaffe ved Øvre Ringi. Gamlelåven her ligger som et tidsriktig blikkfang i kulturlandskapet på Tanumsplatået.

13 Okt 2013

Kulturminnevandringen 2013: Ramsåsen sett fra Jordbru

Av Odd Tore Saugerud

Vandringen gikk over ryggene på Svartoråsen, Kuåsen og opp på Ringiåsen. Her er det pause ved Jordbru med storslagen utsikt over jordet mot Ramsåsen i høstprakt.

13 Okt 2013

Kulturminnevandringen 2013

Av Odd Tore Saugerud

Asker og Bærum Historielags kulturminnevandring 2013 gikk av stabelen 13. oktober, med start fra Skuibakken og Harald Kolstad som guide. Her er det imidlertid leder av Skuibakkens venner, Morten Heldal Haugerud, som orienterer om bakkens storhetstid, gjenopplivingen i 2007, fredningen i 2009 og planene videre om å sette den i hoppbar stand igjen. Turdeltagertelleren kom etter hvert frem til at det var 110 tobente deltagere på turen og nok firbente. I bakgrunnen på bildet fra venstre Eineåsen, og deretter Kolsåsmassivet med Nordre Kolsås, Lille Kolsås og Søndre Kolsås.