Flott utsikt fra bygdeborgen på Djupdalsåsen

Djupdalsåsen ligger på grensen til spennende og ville Skaugumsåsen naturreservat med mange dype daler og høye åser, og med stier på kryss og tvers. Bygdeborgen mener man er fra folkevandringstiden, ca. 400-600 e.Kr, og det finnes rester etter en ganske lang nedrevet mur på nordsiden og nedraste svære steiner på sydsiden av toppen. Det antas å ha vært treverk oppå murene.

Flott utsikt fra bygdeborgen på Djupdalsåsen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Nov 2013

Novemberstemning ved Minnestøtten i Asker

Av Kjersti von Krogh

Flat sol og lange skygger, men ennu vakre høstfarver ved Minnestøtten over Asker falne under 2. verdenskrig, som står vis a vis Asker kirke. Minnestøtten er basert på vinnerutkastet til Asker-kunstneren Josph Grimeland, og ble avduket av Kong Olav 15. mai 1947.

02 Nov 2013

Utsikt mot Bergsåsen

Av Kjersti von Krogh

Fra Tangen ser vi mot gården Tveiter i lia nordvest for Semsvannet. I bakgrunnen Bergsåsen, Askers høyeste punkt (459 moh.). Bilde nr. 13164 viser samme motiv på en annen årstid.

02 Nov 2013

Vinteren fester grepet ved Steinbutjern

Av Torgeir Stenstad

I dag var det mulig at det var sesongens siste sykkeltur i traktene rundt Ringkollen. Ennå fint på skogsveiene, men isete og glatt her ved trillestien ved Steinbutjern. I fjor gikk vi på ski her 5. november, men det skjer nok ikke i år.