Grunndalsåsen: sett herfra er Krokskogen bare skog

Fra toppen av stupet på vestsiden av Grunndalsåsen er det fri utsikt mot Krokskogen og dens mange åser. Omtrent midt i bildet skimtes taket på nye Holmevassbu, men ellers er det bare skog og flatehogst. Det lyse båndet rett under horisonten er restene av tåkehavet over Holsfjorden.

Grunndalsåsen: sett herfra er Krokskogen bare skog

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Nov 2013

Grunndalsåsen: toppen med store furuer

Av Odd Tore Saugerud

Grunndalsåsen 662 moh. er åsen mellom Holmenvann og veien fra By til Trehørningen. Toppen er bevokst med store furuer. Noen har tørket ut og har blitt felt av vestavinden. Legg merke til hakkespetthullet i furua helt til høyre. I hulrommet var det god plass, så god at det ikke var mulig å se om det var spor etter noe rede der.

30 Nov 2013

Nye Holmevassbu

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 20661 i Markadatabasen viser gamle Holmevassbu anno 1943. Her er den nye, som også begynner å bli noen år gammel nå. Velholdt, men ikke ofte å se folk her de siste årene.

28 Nov 2013

Fjære i Aurevann?

Av Odd Tore Saugerud

Bildet fra denne lille vika viser tydelig at det ligger om lag to centimeter tykk stålis på land langs bredden, og at vannstanden denne dagen er om lag 40 centimeter lavere enn da isen ble dannet. Da vi var ved vannet for seks dager siden, var vannet isfritt, så her har isen lagt seg og vannstanden sunket raskt. Nå er det naturligvis ikke tidevann i Aurevann, men vannforbruket i Bærum de siste dagene må ha vært betydelig. Det var også mer vann i Vesleelva ut av Aurevann enn vanlig denne dagen.