Tåke i Oslogryta

Fra Danielshøgda er det flott utsikt sørover, og vi ser tåka som ligger over hovedstadens lavere deler. Vi ser også Wyllerløypas hvite kunstsnø foran Tryvannstårnet, og omtrent midt i bildet kneiser Holmenkollbakken. Den hvite flaten i forkant av tåketeppet er mest sannsynlig Åbortjern ved Triungsvann. Danielshøgda er det sørlige utspringet av Vidvangshøgda i overgangen mellom Bærumsmarka og Krokskogen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Nov 2013

Hvordan blir været i morra?

Av Eyvind Wang

Mange ser vel på en pen kveldshimmel og håper at det blir like fint i morgen. Her skuer vi fra Solli og ut mot det fotografen tror er tårnet på toppen av Hanekleivene i Vestfold.

30 Nov 2013

Stor vintervannføring?

Av Odd Tore Saugerud

Denne dagen rant det friskt i overløpet på Småvannsdemningen, og det var umulig å krysse elva over damkrona. Sammenlignet med bilde nr. 19596 fra juni i år er vannføringen nå betydelig større, men da sto også damluka åpen. Dette er da bare overskuddsvann, og tydeligvis ingen planlagt etterfylling av Aurevannsmagasinet.

30 Nov 2013

Vinterlig maiblom

Av Odd Tore Saugerud |

I enden av den vestligste myra på Aurevassflaka dukket det, nokså uventet, opp flere inntørkede aks med skinnende røde små bær. Ingen blader å se, men voksemåten med ensidige blomster/bær er typisk maiblom. Oppslagsbøkene bekrefter da også dette. Men hvorfor måtte vi langt til skogs for å finne disse når vi har maiblom omtrent på tomta hjemme?