L-steinen på Danielshøgda

En L kan skimtes nederst på den store steinen. Det står for Leuch, etter Morten Leuch, som eide sørkedalsgodset på 1700-tallet, og steinen markerte grensen mot Ringerike. Det finnes fjorten slike L-steiner i Marka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Nov 2013

Tåke i Oslogryta

Av Nina Didriksen

Fra Danielshøgda er det flott utsikt sørover, og vi ser tåka som ligger over hovedstadens lavere deler. Vi ser også Wyllerløypas hvite kunstsnø foran Tryvannstårnet, og omtrent midt i bildet kneiser Holmenkollbakken. Den hvite flaten i forkant av tåketeppet er mest sannsynlig Åbortjern ved Triungsvann. Danielshøgda er det sørlige utspringet av Vidvangshøgda i overgangen mellom Bærumsmarka og Krokskogen.

30 Nov 2013

Hvordan blir været i morra?

Av Eyvind Wang

Mange ser vel på en pen kveldshimmel og håper at det blir like fint i morgen. Her skuer vi fra Solli og ut mot det fotografen tror er tårnet på toppen av Hanekleivene i Vestfold.

30 Nov 2013

Stor vintervannføring?

Av Odd Tore Saugerud

Denne dagen rant det friskt i overløpet på Småvannsdemningen, og det var umulig å krysse elva over damkrona. Sammenlignet med bilde nr. 19596 fra juni i år er vannføringen nå betydelig større, men da sto også damluka åpen. Dette er da bare overskuddsvann, og tydeligvis ingen planlagt etterfylling av Aurevannsmagasinet.