Panserføre

Ispanseret her ved inntaksdammen til Guribysaga er uheldigvis typisk for føret i lavere deler av Marka der det har vært tråkk. På stiene kan man oftest finne en vei utenom, men der det har vært sålepreparering, er det som ruglete kjelkebaner i full bredde, se blant annet bilde nr. 20894 og bilde nr. 20962 fra veien på østsiden av Lomma. Ikke mye folk å se her nå for tiden, men det er ikke vanskelig å finne samtale-emne når man treffer noen. Og for å unngå veiene, blir det omveivalg gjennom sjeldent besøkte nabo-områder.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Jan 2014

Vått ved Steinbutjern

Av Torgeir Stenstad

Her ved trille-plankene stoppet prepareringen i dag. Det er mye vann i terrenget, og store preppe-maskiner må vente til frosten kommer.

04 Jan 2014

På vei mot Vambu

Av Torgeir Stenstad

Ennå lite folk i løypene i formiddag, men senere var det godt med folk som prøvde skiene. Skikkelig klisterføre, men nok snø og fine forhold så lenge man holdt seg der det var preparert på skogsbilveiene.

04 Jan 2014

Flotte forhold på Skarvåsen

Av Trond Øverlier

Mye mildvær har gjort at det er dårlig skiføre i forhold til årstiden mange steder. Men her på Lygna er det bra forhold. Bildet er tatt mellom Lygnasæter og Lushaugen.