Høstflom i Lomma i januar

Regnværet og snøsmeltingen den siste tiden har fått Lomma til å ese kraftig opp. Ved inntaksdemningen til Guribysaga klarer ikke det utsprengte overløpet Verkensrenna å ta unna alt vannet, og vannføringen i det brede overløpet er minst fem ganger så stor som på bilde nr. 17922, som ble tatt i november 2012 etter en heller fuktig periode.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Jan 2014

Panserføre

Av Odd Tore Saugerud

Ispanseret her ved inntaksdammen til Guribysaga er uheldigvis typisk for føret i lavere deler av Marka der det har vært tråkk. På stiene kan man oftest finne en vei utenom, men der det har vært sålepreparering, er det som ruglete kjelkebaner i full bredde, se blant annet bilde nr. 20894 og bilde nr. 20962 fra veien på østsiden av Lomma. Ikke mye folk å se her nå for tiden, men det er ikke vanskelig å finne samtale-emne når man treffer noen. Og for å unngå veiene, blir det omveivalg gjennom sjeldent besøkte nabo-områder.

04 Jan 2014

Vått ved Steinbutjern

Av Torgeir Stenstad

Her ved trille-plankene stoppet prepareringen i dag. Det er mye vann i terrenget, og store preppe-maskiner må vente til frosten kommer.

04 Jan 2014

På vei mot Vambu

Av Torgeir Stenstad

Ennå lite folk i løypene i formiddag, men senere var det godt med folk som prøvde skiene. Skikkelig klisterføre, men nok snø og fine forhold så lenge man holdt seg der det var preparert på skogsbilveiene.