Skiglede på Lygna

Bare blide og fornøyde mennesker å se på Lygna-området i dag. Ikke så rart, med begredelige snøforhold i Oslomarka men supre forhold her. I dag så vi flere rygger fra Heming, Try, Koll, Kjelsås, Fossum og Lyn enn fra de lokale skiklubbene. Silje og Hedda var mao. ikke alene om å kose seg!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Jan 2014

«Nye» Tverrsjøstallen!

Av Alma Lillevold

Tverrsjøstallen ble i løpet av 2013 betydelig restaurert, og det er en fornøyelse å besøke stedet. Stallen drives av Jevnaker Idrettslag sin skigruppe og er åpen alle helger i vintersesongen. Gode vafler har de også! I tillegg er det beste skiføret akkurat nå her nord. I dag var det mange som besøkte Tverrsjøstallen, og selv om føret var vått, var det fine løyper i området!

04 Jan 2014

Spor etter isgang i Lomma

Av Odd Tore Saugerud

Nedenfor Guribysaga flater terrenget etter hvert ut, og Lomma nøyer seg med å renne i stryk. Her har det tydeligvis vært isgang med isdemninger tidligere i vinter, for det ligger igjen isflak langs elvebreddene. Det er også tydelige spor etter om lag 20 cm høyere vannstand enn dagens vannstand, som akkurat er på grensen til å gi oversvømmelse innover flatene ved siden av elva.

04 Jan 2014

Høstflom i Lomma i januar

Av Odd Tore Saugerud

Regnværet og snøsmeltingen den siste tiden har fått Lomma til å ese kraftig opp. Ved inntaksdemningen til Guribysaga klarer ikke det utsprengte overløpet Verkensrenna å ta unna alt vannet, og vannføringen i det brede overløpet er minst fem ganger så stor som på bilde nr. 17922, som ble tatt i november 2012 etter en heller fuktig periode.