God glid

Det var gode forhold på flere av skogsbilveiene i Nordåsen i dag. En liten plussgrad var det vel, men det var god glid i både skøytetraseen og i de klassiske sporene. Der fungerte universalklister godt som festesmøring. Bildet er tatt noen få hundre meter sørøst for Dalssætra.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

05 Jan 2014

Skiløypa over Nilsåsen flater ut

Av Odd Tore Saugerud |

Den rødmerkede skiløypa over Nilsåsen var beryktet. Den er nå nedlagt, og bildet viser hvordan rødmerkingen er malt over med barkebrunt. Her flater den ut på myra i Tjuvdalen øst for Nordre Skytten. De som kom nordfra, var lykkelige for at de hadde kommet helskinnet ned de friskeste bakkene, mens de som kom fra syd fikk nå sjansen til å svette ordentlig ut. Løypa er best i grønne vintre, som denne.

05 Jan 2014

Nilsehula og steinformasjonene rundt den

Av Odd Tore Saugerud |

Selve Nilsehula øst for nordenden av Søndre Elvåga er vist på bilde nr. 17067. Den ligger ganske godt skjult, og er dannet av store steinblokker. Steinblokker er det mange av her i Tjuvdalen, og for å finne hula er det praktisk å ha en viss oversikt over hvordan omgivelsene ser ut. Her er de typiske steinformasjonene, og Atie markerer inngangen til hula. Steinformasjonene kan så vidt anes fra blåstien over Nilsåsen.

05 Jan 2014

Endelig vinter

Av Tom Stensaker

Oppe ved Oppkuvvann viste målestaven øverst i Villmannsdalen 60 cm, og her på myra rett før Oppkuvvann var det vinterlig.