Vakt ved Vingerdalstua

Etter søndagens mildvær står denne vaktmannen og passer på der skiløypa svinger inn til Vingerdalstua. Eller kanskje det ikke er en mann, men ei vaktkvinne? Det virker som om personen har skjørt, samtidig som han/hun tydelig har en bart. Kanskje en skotte med kilt som har forvillet seg til de hurdalske skoger?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

01 Feb 2014

Elvåga fra Persbråten

Av Lise Henriksen

Skal, skal ikke? Advarsler til tross, det var fristende å følge sporene over Elvåga til Deledalen i dag (østover, mot høyre), og flere gjorde det. Vi ser nordover Nord-Elvåga i retning Mariholtet, hvor isen nok legger seg senest av alle vann i Østmarka. Her ved Persbråten/Pettersbråten lå det en husmannsplass i tidligere tider. Like ved lå også den gamle Elvåga sag, i fallet mellom Sør- og Nord-Elvåga. På 1800-talllet eksisterte det rundt 25 plasser bare rundt Nøklevann og Elvåga. Det var nærmest ei grend her inne ved Elvåga, med to Guldsmed-plasser, Bakken, Persbråtan, Tangen og Skytten-plassene, samt Dalbak, Mariholtet og Sundet lenger nord.

01 Feb 2014

Folksomt ved Smørhullet

Av Lise Henriksen

Det var nærmest trafikkork ved løypekrysset ved "Smørhølet", sør for Langvann, i dag. Vi ser Sandbakkløypa mot sør, hvor den nydelige løypa over Fingerbølmyrene tar inn til venstre.

02 Feb 2014

I en liten dal

Av Svein Olav Nymoen

Når en kommer stien fra Setertjernet, ser en Gapahuken og vedskjulet i Bokkedalen fra nord-vest. Bokkedalen kan ikke skilte med vid utsikt. Til gjengjeld byr stedet på vennlig atmosfære og nesten alltid nykokt skaukaffe.