Hva nå?

Det er en stund siden løypen fra Frøshaug til Djupdalen har vært preparert, og jeg fant en god forklaring på det. Etter å ha manøvrert meg nedover fra Frøshaug gjennom tung, våt sne, noe som også inkluderte å krysse en temmelig livlig bekk som løp på tvers av traseen, stod jeg nede ved Isielva. Elven gikk åpen med ganske heftig vannføring. På bildet kan det se ut som om det var liten avstand mellom breddene, men sneskavlene i elven ga etter da jeg forsøkte å komme ut på dem. Dermed var det av med ski, skistøvler og sokker, og det ble vading over elven, som gikk godt over knærne. Kan love at det var kaldt, både vading og barbeint trasking i sneen! Så elven bærer sitt navn med rette: Is-i-elva.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

01 Mar 2014

Fortsatt vinter i høyden

Av Fredrik Gade

I Treningsrunden ved Ringkollen var det i dag fine skiforhold, til tross for tåke og relativt mildt vær. Heldigvis har det meste av nedbøren kommet som snø i høyden, som her ved Rughaug, hvor det er lite som minner oss om grønn vinter.

01 Mar 2014

Vinterlandskap ved Bukkebekken

Av Erik Unneberg

Noen centimeter med fuktig nysne hadde lagt seg i scooterløypa mellom Stormyrtjern og Grenadertraseen, men det var fint å gå her likevel. Bildet er tatt ved Bukkebekken, der Grenadertraseen går rett innenfor skogkanten i enden av det åpne området.

01 Mar 2014

Tiuren på plass

Av Thore Knudsen |

For tredje året på rad oppholder en spillgal tiur seg i eller like ved skiløypa mellom Kinna og Vingerdalstua. Midt på dagen i dag holdt den til i tett granskog like ved løypa, slik at den ikke var så lett å se for den som bare hastet forbi. Men for den som vet hvor en skal stoppe og lytte, var den ikke vanskelig å lokalisere. På bildet står tiuren 10-15 meter fra skiløypa.