Isfisker på Store Svartungen

Flott avslutningsdag på påsken 2014 – selv om denne isfiskeren på Store Svartungen fikk dårlig med fisk. Han kunne fortelle at isen fortsatt er tjukk, slik at det er ingen fare for skiløpere som måtte velge isen framfor å følge løypa langs sjøen.

Isfisker på Store Svartungen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Apr 2014

Midlertidig parkert

Av Erik Unneberg |

På dagens skitur (Skoglund - Mikkelsbonn - Stovivollen - Grønland - Svartvann - Mikkelsbonn) møtte jeg preppemaskinen på Grønlandsveien, rett nord for Stovivollen. Doningen var imidlertid ikke i bevegelse, men virket litt strandet i grøften. Forlatt var den i alle fall. Skiføret var for øvrig upåklagelig, selv om det var noen barnåler enkelte steder i løypene.

21 Apr 2014

Det er IKKE slutt!

Av Erik Unneberg

Selv om påsken er på hell, er det fortsatt brukbare forhold for langrenn fra Skoglund. Ingun Klepp gikk klassisk i dag, men mange tok turen i fristil. Ingun kunne fortelle at hun etter skituren skulle søke seg ned til fjorden for å ta årets første bad. "Når man er i vannet, er det en spesiell følelse se skistøvlene stå igjen på bryggen", utdyper hun. Bildet er tatt 1,5 km sør for Skoglund.

20 Apr 2014

Vakker ettermiddag på Heikampen

Av Fredrik Gade |

Man må ikke på fjellet for å få seg en topptur i påsken. Med start ved Sørkedalen skole opp Heikampveien må man gå til fots til Bjønnemyra (410 moh.), ca. 5 km fra p-plassen. Herfra var det dog sammenhengende såle, og fint å gå på ski. Belønningen for de bratte bakkene opp siste del åpenbarte seg da vi nådde utsiktspunktet, 557 moh., med utsikt langt ut Oslofjorden og varm aprilsol fra vest.