Restene etter hytta til eneboeren Korpås-Olsen

I denne kløfta om lag 100 meter syd for Sol Aasen, se bilde nr. 21723, lå hytta til eneboeren Olaf Olsen. En enkel, lav plankehytte, godt skjult i terrenget. Bare pipa, sengeramma og noen aluminiumshermetikkbokser står igjen. Olsen tok farvel med sivilisasjonen og flyttet til skogs omkring 1920, og holdt seg i Østmarka til han døde i 1952. Korpås-Olsen og hytta med bilde er omtalt i Even Saugstad: Østmarka 2012.

Restene etter hytta til eneboeren Korpås-Olsen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Mai 2014

«Sol Aasen 1920»

Av Odd Tore Saugerud

Ingen gravstein, ingen bauta, men et privat lite utfluktssted for to syersker fra Oslo. Opprettet 1920, i bruk av dem helt til slutten av 1950-årene, så restaurert av to østmarkentusiaster i 2005 og senere holdt i hevd. Omtalt i Even Saugstad: Østmarka 2012.

16 Mai 2014

En gravstein syd på Skullerudåsen?

Av Odd Tore Saugerud

Denne blomsterkledte flekken med en bautastein bryter mønsteret av alle de parallelle årsryggene der Skullerudåsen flater ut mot syd. Typiske hageblomster, så Atie studerer innskripsjonen på bautaen for å finne ut mer om bakgrunnen for denne lille hagen i skogen.

15 Mai 2014

En heller syd for Kroktjern

Av Odd Tore Saugerud

Langs blåstien fra åsryggen vest for Hauktjern til Haukåsen ligger denne helleren under et stup mot dalen fra Kroktjern til Hauktjern. Oppmurte vegger og ildsted, fint ly mot regn, men vi var langt unna denne da regnet kom.