Naturens egen blitz

Sent søndag kveld dundret tordenværet løs over Fjellsjøen, og himmelen åpnet sine sluser. Tidligere på kvelden hadde fotografen sittet på odden og nydt mat og utsikt, mens lyn og torden romsterte over Gjerdingen-området bak åsen i bakgrunnen. Til slutt kom uværet også hit, men da lå fotografen tørt og trygt under duken og fulgte fascinert med på naturkreftenes spill.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Mai 2014

Stille vårkveld ved Mosjøen

Av Torgeir Stenstad

Her går skiløypa ut på vannet om vinteren. I dag flott vårvær, men ennå er det en og annen snøflekk som kjemper mot varmegradene.

30 Mai 2014

Lite, men klart vann i Isielva

Av Erik Unneberg

Det er ikke rare vannføringen i Isielva nå, der den renner gjennom Kjaglidalen. Men klart var vannet, og disse to faktorene gjorde at det var lett å se den steinete elvebunnen. Fotografen benyttet et polarisasjonsfilter foran kameralinsen for å få dette frem. Et slikt filter fjerner mesteparten av refleksene som bildet ellers ville vært preget av. Det var for øvrig temmelig kaldt i vannt, selv om den nest siste maidagen bød på sol og drøyt 20 varmegrader. Litt vassing ved noen av kulpene litt oppover i elven førte til en temmelig begrenset badelyst.

30 Mai 2014

På vei mot Mosjøen

Av Torgeir Stenstad

Alltid spesielt å oppsøke «vintersteder» om sommeren. Vi er øverst i Bjønnputtdalen, og her er det matstasjon under Ringkolløpet. I dag T-skjortevær og flott å sykle på gresskledd skogsvei.