Bondsk idyll i Hakadal

Kyrene ved Hakedal verk nyter godværet og sikkert også det grønne gresset. Det er i hvert fall frodig nå, og markblomstene begynner å sette farge på grøftekantene ved denne innfallsporten til Marka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Mai 2014

Naturens egen blitz

Av Nina Didriksen

Sent søndag kveld dundret tordenværet løs over Fjellsjøen, og himmelen åpnet sine sluser. Tidligere på kvelden hadde fotografen sittet på odden og nydt mat og utsikt, mens lyn og torden romsterte over Gjerdingen-området bak åsen i bakgrunnen. Til slutt kom uværet også hit, men da lå fotografen tørt og trygt under duken og fulgte fascinert med på naturkreftenes spill.

30 Mai 2014

Stille vårkveld ved Mosjøen

Av Torgeir Stenstad

Her går skiløypa ut på vannet om vinteren. I dag flott vårvær, men ennå er det en og annen snøflekk som kjemper mot varmegradene.

30 Mai 2014

Lite, men klart vann i Isielva

Av Erik Unneberg

Det er ikke rare vannføringen i Isielva nå, der den renner gjennom Kjaglidalen. Men klart var vannet, og disse to faktorene gjorde at det var lett å se den steinete elvebunnen. Fotografen benyttet et polarisasjonsfilter foran kameralinsen for å få dette frem. Et slikt filter fjerner mesteparten av refleksene som bildet ellers ville vært preget av. Det var for øvrig temmelig kaldt i vannt, selv om den nest siste maidagen bød på sol og drøyt 20 varmegrader. Litt vassing ved noen av kulpene litt oppover i elven førte til en temmelig begrenset badelyst.