Fjellsjøhytta i sikte

I sørenden av Fjellsjøen ligger en gammel hytte. Sjøen fikk en slags berømmelse på grunn av forfatteren Johannes Dahls bok "Nordmarka - eventyr og eldrorado" fra 1942. Hans far var bestyrer av Hakedals Jernverk, og familien hadde bruksrett til hytta, bygget i 1879. Her var det kjentmannspost i årene 2000 til 2002.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Mai 2014

Nittedals høyeste ås

Av Nina Didriksen

Blekketjernshøgda er det høyeste punktet i Nittedal kommune, 613 moh. Selve toppunktet er ikke så lett å finne, det er i hvert fall tre små forhøyninger som er nesten like høye. Utsikten er heller ikke all verden, men fotografen kunne signere geocachen, så da var det en slags mening i å besøke toppen.

25 Mai 2014

Snøløst ved Pipern

Av Nina Didriksen

Om vinteren går det en scooterløype over det lille vannet Piperen eller Pipern i Romeriksåsene. Det var ingen tegn til vinter denne siste søndagen i mai, men det lå noen ytterst få snøflekker i terrenget andre steder i området.

23 Mai 2014

Gapahuken ved Fagertjern

Av Nina Didriksen

Noen kjenner nok til Fagertjern fra den gang det var kjentmannspost her. I ettertid er det kommet opp en flott gapahuk, åpen for alle og med plass til tre-fire personer. Vi hadde gleden av å overnatte der fra fredag til lørdag og holdt oss tørre, selv om det regnet.