Hytteparadis nord i Vennervann

Sørlandslaget kjøpte i 1938 fem mål tomt i nordvestenden av Vennervann (391 moh.), og sankthansaften 1939 ble den store hytta innviet. Den har 22 sengeplasser, stor peisestue, badstue og egen badebrygge m/båt. Hytta ble beslaglagt av tyskerne under krigen og brukt som rekreasjonssted for Hirden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Jun 2014

Blomstringstid

Av Kjersti von Krogh |

Ved Kjulstjern (350 moh.) er det i disse tider rundt sankthans rik blomstring av orkideen flekkmarihånd. Navnet har den fått etter alle flekkene på bladene. Den er "altetende" hva angår terreng og næringstilgang, men foretrekker det fuktig, som her i myra nord i Kjulstjern. I bakgrunnen ses Kjulstjernhytta, som disponeres av Nittedal speideravdeling. For øvrig er det nå mye multekart å se i myrene i Lillomarka, og selv om det har vært tørt over lang tid, ser det ut til at multeentusiastene kan glede seg allerede!

08 Jun 2014

Godt underlag mot Smørbekk

Av Eivind Molde |

På vei gjennom skogen fra Grevlingen skole til Smørbekk. Bildet er tatt på en strekning der lysløypa i Son går vinterstid. Rikelig med bark er godt underlag også for den som er på sykkeltur.

15 Jun 2014

I Møllebyen

Av Eivind Molde

Her i Møllebyen finner vi den gamle industrielle delen av Moss. Fint ta seg fram på sykkel mellom bygningene her.