Vokser Migartjern igjen?

Fra strandkanten, se bilde nr. 21953, kunne det se ut som om forekomsten av vannliljer og siv hadde økt i Migartjern. Fra Gyrihaugen var det god anledning til å dokumentere status og samtidig nyte utsikten. Bilde nr. 21956 viser status i 2010, bilde nr. 21964 viser status i 1970.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Jul 2014

Frodig langs veien

Av Erik Unneberg

Det er grønt og frodig i Bærumsmarka nå. Bildet er tatt på Abborvannsveien, rett ved Triungsvann. På veien opp fra Østernvann var det mye markjordbær i veikanten, men insektene var en faktor som begrenset interessen for å stoppe for lenge.

19 Jul 2014

En svømmetur blant gule vannliljer

Av Odd Tore Saugerud |

Etter et besøk til Mørkgånga (ja, fotografen er fra Ringerike og bruker fortsatt det navnet som han alltid har brukt!) i solsteken, var en avkjøling og svetterens kjærkommen. Atie rapporterte om godt og varmt på grunna, men kaldt under overflaten der hvor det var dypere vann. Det var en rik forekomst av gule vannliljer over mye av vannet nå. Nesten ikke klegg og stikkefluer.

18 Jul 2014

Interiør i Tveitsetra

Av Odd Tore Saugerud

Seterbua på Tveitsetra er i forfall og står åpen. Et blikk inn i tømmerdelen av den viser en solid peis og bra med køyesenger. I påbygget sto det to ovner som sannsynligvis har stått i soverommene. Hva toalettpapiret på gulvet har der å gjøre, er uklart, men det har i alle fall holdt seg godt.