Rollebytte i sommervarmen

For det måtte skikkelig sommer til før fotografen også badet! Badetemperaturen i Nordre Langvann, som ligger ved blåstien mellom Snippen og Sinober, ble målt til 22,5 grader i dag! Berit, som alltid er den badende på fotografens bilder, grep sjansen og fikk bekreftet at fotografen faktisk kunne svømme!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Jul 2014

Badeperlen Burudvann

Av Erik Unneberg |

Mange søkte seg til badeplassen ved Burudvann i dag, og ingen angret nok på det. Fotografen var en av dem som prøvde badevannet, og kunne bekrefte at det var like bra som det bildet gir inntrykk av. Målinger forskjellige steder i vannet viste temperaturer på mellom 22 og 23 grader.

11 Okt 1970

Vokser Migartjern igjen? status 1970

Av Odd Tore Saugerud

I teksten til bilde nr. 21955 fra 2014 stilte fotografen spørsmålet om Migartjern er i ferd med å vokse igjen. Bilde nr. 21956 fra 2010 antydet at grensene for vegetasjonen synes å være nokså like, men at det er mulig at vegetasjonen innenfor grensene er mer omfattende nå. Dette Ektachrome-diaset fra 1970, kombinert med andre dias fra 1969 og 1970 som viser tjernet sett fra strandkanten, viser at vegetasjonen den gang var mye mer glissen, og stort sett besto av siv. Mengden siv har økt noe, men den største forskjellen er de gule vannliljene, som tydeligvis trives bra. Bildet er tatt fra Gyrihaugen.

21 Jul 2014

Velkommen, men stengt

Av Nina Didriksen

Bommen i Bomveien opp fra Midtstuen er en slags innfallsport til Marka. Med andre ord kan vi si "velkommen" her. Plakaten på den kunstferdig utførte portstolpen forkynner at Tryvannstua har stengt hele juli. Til gjengjeld kan du nyte bringebærene på busken her.