Kjentmannsmerket 2014-16, Ekeberg: åpningsdag og spenningen stiger

Den store begivenheten på åpningsdagen er når Skiforeningens bluse går i været, avdekker åpningsposten og skyter ut sjokolade til barna og til eldre verdige. På bildet hadde allerede spenststangen ristet lenge, og mange fotografer hadde mistet konsentrasjonen. Så plutselig og raskt røk tauet uten at kameralukkerene rakk å åpne seg. Derfor få eller ingen actionbilder denne gangen, men likevel sjokolade- og klippetrengsel.

Kjentmannsmerket 2014-16, Ekeberg: åpningsdag og spenningen stiger

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Aug 2014

Kjentmannsmerket 2014-16, Ekeberg: åpningsdag og taler

Av Odd Tore Saugerud |

Til tross for grått vær og regn om morgenen, ble åpningsdagen for Kjentmannsmerket 2014-16 på Ekeberg godt besøkt. På grunnlag av et oversiktsbilde av forsamlingen kan antallet oppmøtte anslås til mer enn 180. Her lytter forsamlingen til den siste av åpningstalene. Uheldigvis var høyttaleren ute av form, så det var bare de aller nærmeste som hørte det som ble sagt.

31 Aug 2014

Utsikt mot Høversjøen

Av Thore Knudsen

På østsida av Bergsjøen, omtrent en kilometer fra bommen sør for sjøen hvis en kommer fra Lønsjøen, en snau kilometer etter en har nådd toppen opp fra Jenssætra hvis en kommer motsatt vei, akkurat der veien er nede i en liten senkning, anbefales det å sette fra seg sykkelen og følge skogsmaskinsporene østover. Etter 2-300 meter kommer en fram på ei stor hogstflate litt sør for toppen av Høverdalskampen. Her kan en nyte den flotte utsikten ned til Høversjøen og mot åsene videre sørover på Romerike. Men en bør passe på nå, om noen få år har ungskogen blitt såpass stor at utsikten er borte.

31 Aug 2014

Skilt Totenåsstien

Av Thore Knudsen

Når en når toppen av stigningen opp fra Store Svartungen, treffer en på Totenåsstien (DNT). Som en ser på skiltet, kalles dette stedet Torget. Totenåsstien starter ved Evjua nede ved Mjøsa og ender på Lygna. Stien kommer langs veien som sees på bildet, fortsetter så på bilveien ca. 300 meter, før den svinger til skogs igjen retning Lygna.