Industriavfall eller kulturminne

På Sørumåsen helt vest i Kjekstadmarka ligger flere store betongklosser, som stammer fra tidlige tiders sementproduksjon. En 9,1 km lang taubane fra kalkbruddet ned til fabrikken ble påbegynt i 1914. Betongklossene var lodd som holdt kablene i taubanen stramme. Nå er det kommet en kjentmannspost på stedet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Sep 2014

Sommerdag i september ved Nedre Blanksjø

Av Kjersti von Krogh

Nedre Blanksjø (222 moh.) ligger nordøst for Sognsvann. Etter nye målinger i 2009 ble det idylliske vannet utnevnt som Oslos geografiske midtpunkt. Vi har startet på september, men det var nesten 20 grader i formiddag, så her er det sensommeren som rår!

03 Sep 2014

- og naturen tar tilbake -

Av Kjersti von Krogh |

Men den som leter, han finner! Og igjen har kjentmannskomiteen gjort en fantastisk jobb, denne gang i området nord for Vettakollen som heter Rishøgda (411 moh.). De har lett etter hytta "Polen" som friluftsinteresserte gutter kalte hytta si for å hedre Fridtjof Nansen. Og etter iherdig leting fant man en gråsteinsmur på ca. 4 x 4,2 meter, som i dag er nydelig dekket av grønn mose. Dermed har den lille ruinen fått nytt liv takket være kjentmannskomiteen!

02 Sep 2014

Fastklemt stein

Av Nina Didriksen |

Klemblokken er navnet på en av de nye kjentmannspostene. Den ligger i åssiden nedenfor enden av Heikampveien og er verdt et besøk.