Kjentfolk på kulturhistorisk grunn

Søndre Ryggevann har ikke lenger drikkevannsrestriksjoner, og er et yndet utfartssted sommerstid. Det er et regionalt viktig naturområde med store kontraster mellom trolsk, dyp dal og åpne fururabber og blåbærskog. Fotografen hadde et hyggelig gjensyn med Sissel og Tor som er to ihuga jegere av kjentmannsmerker på gamlemåten uten bruk av moderne fiksfakserier, og i disse dager går de jammen for gull!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Sep 2014

Kjentmannspost i gyllen morgensol

Av Nina Didriksen |

Ved Langemyr i Kjekstadmarka ligger et lass takstein. De stammer fra den gangen det ble skåret torv i myra. Torven ble lagt til tørk i tørkehus, og taksteinene stammer fra takene på disse. Nå er stedet beæret med en kjentmannspost, og dette ble fotografens gullpost i høstens hefte.

22 Sep 2014

Topptur med prektig utsikt

Av Kjersti von Krogh

Varingskollen i Nittedal ruver godt med sine 546 moh., og de fleste kjenner godt utsikten derfra. Men så har kollen sannelig en "veranda", et hakk ned mot sydøst, og her på Vesleåsen får vi skikkelig fjellfølelse med luftige fjellknauser og krokete furuer og en formidabel utsikt! På bildet ser vi over Hakadal mot Glitre sykehus og med Oppegårdskollen (437 moh.) og Romeriksåsene i blånene bakover.

22 Sep 2014

Ved foten av Varingskollen i sør

Av Kjersti von Krogh

Fossestua ligger vakkert til kloss inntil oppstigningen mot Varingskollen. Frem til 1906 var dette en husmannsplass under gården Fossen, men benyttes nå som feriested. Sterkt plaget av hærverk og innbrudd, har eieren sett seg nødsaget til å sette opp skilt på veggen om at selvskudd er utlagt!