Slagghauger i skogen

Mellom Engelstadvangen og Tripperudhøgda ligger denne store slagghaugen og minner oss om tidligere tiders gruvedrift. Haugen ligger ved enden av kjerreveien langs Engelstadtjernet, et fint sted å sette sykkelen hvis du skal til den nye kjentmannsposten på Tripperudhøgda.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Sep 2014

Kjentfolk på kulturhistorisk grunn

Av Kjersti von Krogh

Søndre Ryggevann har ikke lenger drikkevannsrestriksjoner, og er et yndet utfartssted sommerstid. Det er et regionalt viktig naturområde med store kontraster mellom trolsk, dyp dal og åpne fururabber og blåbærskog. Fotografen hadde et hyggelig gjensyn med Sissel og Tor som er to ihuga jegere av kjentmannsmerker på gamlemåten uten bruk av moderne fiksfakserier, og i disse dager går de jammen for gull!

22 Sep 2014

Kjentmannspost i gyllen morgensol

Av Nina Didriksen |

Ved Langemyr i Kjekstadmarka ligger et lass takstein. De stammer fra den gangen det ble skåret torv i myra. Torven ble lagt til tørk i tørkehus, og taksteinene stammer fra takene på disse. Nå er stedet beæret med en kjentmannspost, og dette ble fotografens gullpost i høstens hefte.

22 Sep 2014

Topptur med prektig utsikt

Av Kjersti von Krogh

Varingskollen i Nittedal ruver godt med sine 546 moh., og de fleste kjenner godt utsikten derfra. Men så har kollen sannelig en "veranda", et hakk ned mot sydøst, og her på Vesleåsen får vi skikkelig fjellfølelse med luftige fjellknauser og krokete furuer og en formidabel utsikt! På bildet ser vi over Hakadal mot Glitre sykehus og med Oppegårdskollen (437 moh.) og Romeriksåsene i blånene bakover.