Nedre Fjølhytta 2014: forfall og tilgroing er godt i gang

Nedre Fjølhytta ble bygget i 1914 av Kristian Solberg. Navnet på hytta er misvisende, siden hytta er laftet. Uthuset er nyere, fra slutten av 1950-tallet. Hytta har blitt stående tom i perioder etter 1987. En avis på utedassen viser at den var i bruk etter 5. oktober 2010. Taket er nå dekket av presenninger, men det er tydelig at den bærende strukturen er skadet, og at det lekker under presenningene. Takskade betyr vanligvis raskt forfall. Bilde nr. 22352 viser hvordan det så ut der i 2007.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Okt 2014

Utsikt over drikkevann

Av Nina Didriksen

På vestsiden av Alnsjøen eller Alunsjøen er det en flott plass med utsikt over vannet. En kort rast må være tillatt, men bålbrenning og overnatting er vel heller tvilsomt, skal vi tro skiltet på gjerdet. Ut fra vannet renner Alnaelva, forbi Ammerud, gjennom Groruddalen og ut i Oslofjorden.

30 Sep 2014

Et skikkelig takras i Rundtomåsen

Av Kjersti von Krogh

Den gamle setra Moldkastet har nok sett sine beste dager for mange år siden, på avstand ser det nesten ut som en haug med gamle planker. Plassen har tidligere både vært seter og husmannsplass under Sørsdal-gårdene i Lier, men frem til 1950-årene ble den brukt som bolig for skogsarbeidere.

30 Sep 2014

Utsikt fra Glasåsen

Av Kjersti von Krogh

Glasåsen (456 moh.) ligger i Lier i den sydvestre delen av Vestmarka, og er den vestre delen av Kraftkollen, som er 25 meter høyere.