Stubberudbekken: stille, for dyp til å vade, for bred til å hoppe

Stubberudbekken heter bekken fra oppdemte Blekkevann, ned Vepsebakken, forbi Stormyra og Galemyr og ned til Sørkedalselva mellom gårdene Stubberud og Solberg. Ikke stor, ikke berømt, men i stand til å drive gården Stubberuds kvern i gamle dager. Her, nedenfor Kalsermoen, flyter den rolig av sted i myr. Problemet er å komme over på den andre siden: for dyp å vade, for bred å hoppe over, balansering på råtten og glatt trestamme frister ikke. Løsningen skimtes rundt bekkesvingen: nylaget klopp i forbindelse med Sørkedalsløpet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Okt 2014

Wyllerløypa sett fra Årnes utmark

Av Odd Tore Saugerud

Fra utmarksbeitene til Årnes gård er det fri utsikt mot øst til Tryvannsåsen og Wyllerløypa. Der ble det lagt igjen mange liter svette i helgen.

02 Okt 2014

Ytre Sørkedalen sett fra Årnes utmark

Av Odd Tore Saugerud

Årnes gård har gjort en stor jobb de siste årene med å rydde trær i utmarksbeitene vest for og ovenfor gården. Resultatet er flotte utsikter, som denne mot ytre deler av Sørkedalen. Tryvannsmasta helt til venstre i bildet, mens det blinker i Bogstadvannet litt til høyre for midten av bildet.

02 Okt 2014

Bogstad i flammer

Av Nina Didriksen

Høstfargene formelig brenner i ettermiddagssolen. Nyt det, for i helgen er det meldt regn - og snart faller løvet av trærne. Bildet er tatt rett øst for Bogstad badeplass.