Forsteinet fabeldyr?

Denne store flyttblokka har plassert seg på ryggen mellom Tretjerna og Styggdalen langs blåstien mellom Krokhol og Tømmeråsen. Forsteinet troll eller bjørneskalle er foreslått. Vi helte mer i retning av et kjempestort dyr av rotteslekten, et som har gapt over mer enn det burde, og derfor har brukket av underkjeven. Under bilde nr. 22130 gjør Kjersti von Krogh seg lignende uromantiske tanker.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Okt 2014

Fin høststemning

Av Odd Tore Saugerud

På Tømmeråsen er det lagt godt til rette for en rast med fantastisk utsikt. Denne dagen var det i ferd med å skye til fra vest, og det var ganske disig. Det hjalp derfor ikke at sikteplaten pekte ut retningen mot Gausta, Kolsås var det fjerneste som kunne bestemmes med 100 % sikkerhet. Men høststemningen var upåklagelig.

03 Okt 2014

Bladene samler seg ved odden med trekkflåten

Av Odd Tore Saugerud

Sporadisk vind langs Svartoren fra syd drev løvbladene nordover, og mange samlet seg her i denne lille vika. Selv om det fortsatt er varmt, er det tydelig at høsten mer enn lurer rundt hjørnet.

03 Okt 2014

Stille høst ved Svartoren

Av Odd Tore Saugerud

Denne dagen var det nok vind i høyden til at bladene falt av bjørkene, men på Svartoren var det mest ganske stille og blankt.