Ingen tur uten et bad!

Karen Margrethe nyter en svømmetur i Engelstadtjernet (470 moh.) - åtte grader i vannet, det dobbelte i luften - denne første søndagen i oktober. Tjernet ligger på grensen mellom Nittedal og Nannestad, og i sydenden av tjernet ligger den gamle setra Engelstadvangen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Okt 2014

Morgentåke over Steinsortungen

Av Kjersti von Krogh

Første søndag i oktober med uvanlig høye temperaturer for årstiden. Men morgentåken lå tykk i Romeriksåsene i morgentimene, som på bildet ved Steinsortungen (447 moh.). Vannet ligger rett vest for Damsortungen og rett nord for Sortungshøgda (564 moh.) og syd for Hakkim.

05 Okt 2014

Søndagsmorgen ved Bremsrud

Av Torgeir Stenstad

Bremsrud ligger på østsiden av Nøklevann og er en flott rasteplass. En fin gapahuk er nå også kommet opp til felles benyttelse.

03 Okt 2014

Svartholbekken: den siste hindring

Av Odd Tore Saugerud

Vi liker dårlig å gå på asfaltert bilvei. For den som skal nordover, fant vi alternativet å følge den gamle driftsveien som går nedenfor jettegrytene videre mot nord. Etter hvert svinger den av mot Rausjøveien og krysser Svartholbekken. Her er veien først utvasket, og etter passering av bekken ødelagt av fyllingen som Rausjøveien går på. Men ved liten vannføring er det greit fremkommelig her likevel, som Atie viser der hun krysser den siste hindring, hovedløpet i bekken. Den som kommer nordfra og skal til jettegrytene, tar av Rausjøveien mot venstre rett syd for 30 km/t-skiltene.