En flytende fargepalett med regndråper

I vannkanten på Øvre Blanksjø vokser det et belte med vannliljer. Avblomstret forlengst, og bladene er nå i ferd med å få høstfarger. Her har de også fått selskap av avblåste blader fra S-bjørka. Dråpene på de bladene som fortsatt flyter på vannet, er spor etter morgenens regnskur. Ved neste besøk er gjerne bladene frosset fast i eller dekket av is.

En flytende fargepalett med regndråper

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Okt 2014

Enda en fallen tørrfuru

Av Odd Tore Saugerud

Øvre Blanksjø er en litt bortgjemt, men likevel bynær idyll, kjennetegnet av den falne tørrfurua på vestbredden og S-bjørka på østbredden. Når har enda en fallen tørrfuru i sydenden sluttet seg til.

07 Okt 2014

Den første ordentlige høstdagen 2014

Av Odd Tore Saugerud

7. oktober ble den første, ordentlige høstdagen 2014. Det var også DNTs seniordag med turer og aktiviteter rundt Sognsvann. Vi merket og sjekket løyper. Mens vi beundret utsikten fra toppen av fossen nord for Båntjern, kom det kraftige vindkuler og en ordentlig regnskur over Oslo, med nordkant som rørte Sognsvanns-området. Ved Sognsvann falt temperaturen med om lag 6 °C til +5 °C i løpet av formiddagen. En skikkelig kontrast til været hittil denne høsten, da det var nær +20 °C for bare to dager siden. Høsten er her også i år.

07 Okt 2014

Kulturminne i Sørumsåsen

Av Kjersti von Krogh

Sørumsåsen (274 moh.) ligger ut mot Lier i Kjekstadmarka. I 1914-17 ble Cementfabrikken Norge bygget ved Søndre Gullaug ved Drammensfjorden, og fra kalkbruddene ved Gjellebekk til fjorden ble det anlagt en taubane. For å holde kabelbanen stram, var det nødvendig med tre mellomstasjoner med lodd. Over Sørumsdalen var det et spenn på 700 meter, og da taubanen ble demontert i 1928, ble fire lodd stående igjen i det som i dag er langt inn i blåbærskauen.