Fritt innsyn i stua i Sollibråtan

Selv om Sollibråtan har fått utsikten tilbake, er det tvilsomt om noen kommer til å nyte den fra innsiden av hytta. Forfallet har fått herje fritt med inngangspartiet, og det er direkte innsyn i stua. Interiøret må vel kunne karakteriseres som nøkternt, men ovnen «Bjørn» varmet sikker bra.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Okt 2014

Sollibråtan har fått utsikten tilbake

Av Odd Tore Saugerud

Reisverkshytta øst for Bøsetra ble kalt Sollibråtan fordi den hadde utsikt til Solli gård. Etter hvert som granskogen vokste til, ble utsikten borte. Nå er det et nytt, stort hogstfelt øst for og helt inntil hytta. Om vinduene hadde vært uten lemmer, hadde vi sett Solli. Nå fikk vi nøye oss med Oslofjorden, men den gjør seg også bra.

12 Okt 2014

Bare blåmerkingen igjen

Av Kjersti von Krogh

Fra Liertoppen kjøpesenter nord i Kjekstadmarka går det en blåmerket løype sydover. Den er forvandlet til en bred landevei oppover i et svært hogstfelt, og de siste dagers kraftige regnskyll har gjort den nesten ufremkommelig. Men blåmerkingen lyser fortsatt friskt på en og annen stubbe, og med stahet, pågangsmot og godt fottøy er den fremkommelig - under tvil!

12 Okt 2014

Gammel gruve ved Nordvollen

Av Kjersti von Krogh |

I Kjekstadmarka har det fra slutten av 1600-tallet vært gjort flere forsøk på gruvedrift, og det er funnet flere skjerp og små gruver i Dikemark-områdene og langs stien som går sydover i Kjekstadmarka fra Liertoppen. På bildet ser vi inngangen til en av de større dagbruddene ved Nordvollen.