Et fargesprakende kulturlandskap

Intense farger på løvskogen nedenfor Eineåsen. Kulturlandskapet i motsol med skogkledde teiger mellom fortsatt grønne jorder var på sitt mest fargesprakende denne dagen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Okt 2014

Løvdekket, gammel vei mot Solfjellstua

Av Odd Tore Saugerud

Strålende sol, varm luft med gufs av sommer over stupene ved Solfjellstua, og uventet klar høstluft: en uimotståelig kombinasjon. Her er Atie på vei opp den gamle veien til Solfjellstua. Høstløv på bakken kan være nesten like dekorativt som høstløv på trærne, spesielt når begge deler opptrer samtidig.

21 Okt 2014

En pensjonert dam

Av Kjersti von Krogh

Øst for Øskjevallsbrenna ligger Plassedammen (262 moh.), også kalt bare Dammen. Ved nordenden ligger Mattisplassen. Plassedammen har vært i bruk siden 1700-tallet, men er i dag ikke regulert eller tappet, men blir jevnlig ettersett og vedlikehholdt.

20 Okt 2014

Lysthus i motlys

Av Nina Didriksen

Tidligere i år gjenoppsto Peder Ankers lysthus ved Bogstad gård. Gårdens parkanlegg er det eneste i Norge som kan fremvise en stilmessig og historisk kontinuitet fra midten av 1700-tallet frem til moderne tid, leser vi på et skilt. I dag kunne vi nyte en strålende høstdag i disse fine omgivelsene.