Vestre Bærum i høstskrud

Om høsten blir det tydelig hvor mange løvtrær som har fått stå igjen eller vokse opp i tettbebyggelsen i Vestre Bærum. Landskapene fra venstre og medurs er stupene i Eineåsen, Søndre Kolsås med masta, Oslofjorden og Nesoddtangen, og Drøbak med Håøya. Kielfergen kan skimtes i fjorden på vei mot Drøbak.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Okt 2014

Et fargesprakende kulturlandskap

Av Odd Tore Saugerud

Intense farger på løvskogen nedenfor Eineåsen. Kulturlandskapet i motsol med skogkledde teiger mellom fortsatt grønne jorder var på sitt mest fargesprakende denne dagen.

20 Okt 2014

Løvdekket, gammel vei mot Solfjellstua

Av Odd Tore Saugerud

Strålende sol, varm luft med gufs av sommer over stupene ved Solfjellstua, og uventet klar høstluft: en uimotståelig kombinasjon. Her er Atie på vei opp den gamle veien til Solfjellstua. Høstløv på bakken kan være nesten like dekorativt som høstløv på trærne, spesielt når begge deler opptrer samtidig.

21 Okt 2014

En pensjonert dam

Av Kjersti von Krogh

Øst for Øskjevallsbrenna ligger Plassedammen (262 moh.), også kalt bare Dammen. Ved nordenden ligger Mattisplassen. Plassedammen har vært i bruk siden 1700-tallet, men er i dag ikke regulert eller tappet, men blir jevnlig ettersett og vedlikehholdt.