Søndre Flaskebekk

Vi er ved Søndre Flaskebekk på Nesodden, og følger Strandpromenaden nordover, langs flotte strandeiendommer og storslått panorama over Oslofjorden. På langtur med DNT-Seniorgruppa er vi så heldige å ha med oss lokalkjente guider.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Sep 2014

Badehusrekka ved Flaskebekk

Av Lise Henriksen

Turen langs den velstelte badehusrekka ved Søndre Flaskebekk er en opplevelse! Vi vandrer nordover i retning Nesoddtangen.

30 Okt 2014

Dagbrudd på Nordvollen

Av Odd Tore Saugerud

I mai 2004 hadde vi start på et orienteringsløp her. Da vi fikk utdelt kartene på p-plassen, lurte vi fælt på hva en veistubb med to korte blindveier hadde å gjøre her inne i Marka. Da vi kom frem til start, forsto vi at det ikke var snakk om vei, men hva var det? Nå vet vi at det var et lite dagbrudd på Nordvollen, hvor det var en seter som ble nedlagt før 1880. Men mer er ikke kjent om gruven nå heller.

30 Okt 2014

Gruveåpning øst for Nordvollen

Av Odd Tore Saugerud

I området ved Nordvollen og øst for denne ligger det fire gamle gruver eller skjerp omtrent parallelt med kraftledningen. Det er ikke kjent hva som ble utvunnet. Dette ligger på østsiden av kollen der Nordvollen var, rett ved blåsti og skiløype, som er synlige i øvre høyre hjørne. Wiren på bildet er en av bærewirene til taubanen, og et taubanebukkfundament ligger rett ovenfor gruven.