Fossli Skaftefabrikk og Kneikfossen

Kneikfossen i Burudelva nedenfor Annikveien var den opprinnelige drivkraften til Fossli Skaftefabrikk. Den drev en liten Francisturbin, og denne drev igjen via flatreim et system av aksler med reimskiver som igjen drev maskinene i fabrikken. Turbinen er for lengst vekk, og det står dårlig til med fabrikkbygningen også. Restaurering ble påbegynt i 1991, men stoppet opp, og bygningen er nå noe vandalisert og bemalt av taggere innvendig.

Fossli Skaftefabrikk og Kneikfossen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Sep 2014

Søndre Flaskebekk

Av Lise Henriksen

Vi er ved Søndre Flaskebekk på Nesodden, og følger Strandpromenaden nordover, langs flotte strandeiendommer og storslått panorama over Oslofjorden. På langtur med DNT-Seniorgruppa er vi så heldige å ha med oss lokalkjente guider.

07 Sep 2014

Badehusrekka ved Flaskebekk

Av Lise Henriksen

Turen langs den velstelte badehusrekka ved Søndre Flaskebekk er en opplevelse! Vi vandrer nordover i retning Nesoddtangen.

30 Okt 2014

Dagbrudd på Nordvollen

Av Odd Tore Saugerud

I mai 2004 hadde vi start på et orienteringsløp her. Da vi fikk utdelt kartene på p-plassen, lurte vi fælt på hva en veistubb med to korte blindveier hadde å gjøre her inne i Marka. Da vi kom frem til start, forsto vi at det ikke var snakk om vei, men hva var det? Nå vet vi at det var et lite dagbrudd på Nordvollen, hvor det var en seter som ble nedlagt før 1880. Men mer er ikke kjent om gruven nå heller.