Fossli Skaftefabrikk: kopieringsdreiebenken

Noen av maskinene står fortsatt i fabrikkbygningen til Fossli Skaftefabrikk. Dette er kopieringsdreiebenken eller sjablongdreieren. Her ble det satt inn en mal av det som skulle dreies, f.eks. et økseskaft. Operatørene satte så inn et emne, og maskinen kopierte deretter dette til samme form på malen på egen hånd. Her er fortsatt et økseskaft oppspent i maskinen, men kopieringsinnretningen mangler. Bildet viser også vifta i det sentrale flisavsugningssystemet.

Fossli Skaftefabrikk: kopieringsdreiebenken

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Nov 2014

Fossli Skaftefabrikk og Kneikfossen

Av Odd Tore Saugerud

Kneikfossen i Burudelva nedenfor Annikveien var den opprinnelige drivkraften til Fossli Skaftefabrikk. Den drev en liten Francisturbin, og denne drev igjen via flatreim et system av aksler med reimskiver som igjen drev maskinene i fabrikken. Turbinen er for lengst vekk, og det står dårlig til med fabrikkbygningen også. Restaurering ble påbegynt i 1991, men stoppet opp, og bygningen er nå noe vandalisert og bemalt av taggere innvendig.

07 Sep 2014

Søndre Flaskebekk

Av Lise Henriksen

Vi er ved Søndre Flaskebekk på Nesodden, og følger Strandpromenaden nordover, langs flotte strandeiendommer og storslått panorama over Oslofjorden. På langtur med DNT-Seniorgruppa er vi så heldige å ha med oss lokalkjente guider.

07 Sep 2014

Badehusrekka ved Flaskebekk

Av Lise Henriksen

Turen langs den velstelte badehusrekka ved Søndre Flaskebekk er en opplevelse! Vi vandrer nordover i retning Nesoddtangen.