Tåkefylt bålkos ved Burudvann

Selv om været var langt fra tiltrekkende denne første novemberdagen, var det bra med biler på p-plassen ved Burudvann. De fleste som var ute, var tydeligvis barnefamilier, hvor barna moret seg med å plaske og drev med andre sysler som små barn setter pris på. En familie med tre generasjoner hadde laget bål og koste seg med bålgrillete pølser og annet snadder.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Nov 2014

Sen høst og mye tåke ved Burudvann

Av Odd Tore Saugerud

Det var en spesiell, stille stemning over Burudvann denne dagen. Mest rødbrune senhøstfarger, yr i lufta, og tåke som kom og gikk over vannet, men som lå konstant i høyden. Her er fra en av periodene med lettere tåke, da øya midt i sundet kunne skimtes.

01 Nov 2014

Fossli Skaftefabrikk: litt av maskinparken

Av Odd Tore Saugerud

Bildet viser noen av de maskinene som står igjen i det som var produksjonsrommet. Midt på bildet en båndsag som ble brukt til å grovskjære emnene. Langs veggen til venstre en dreiebenk for lange skaft, i høyre hjørne kopieringsdreiebenken. I taket en av drivakslene med flere reimskiver. Mot elva ved siden av dette rommet er Nystua, hvor materialene ble grovbehandlet til emner. Her står fortsatt en søylebormaskin. På loftet der står det enda en dreiebenk for små emner, tydeligvis egenprodusert. I alle rommene har vandaler vært på ferde.

01 Nov 2014

Fossli Skaftefabrikk: kopieringsdreiebenken

Av Odd Tore Saugerud

Noen av maskinene står fortsatt i fabrikkbygningen til Fossli Skaftefabrikk. Dette er kopieringsdreiebenken eller sjablongdreieren. Her ble det satt inn en mal av det som skulle dreies, f.eks. et økseskaft. Operatørene satte så inn et emne, og maskinen kopierte deretter dette til samme form på malen på egen hånd. Her er fortsatt et økseskaft oppspent i maskinen, men kopieringsinnretningen mangler. Bildet viser også vifta i det sentrale flisavsugningssystemet.