Nordre Morttjennet i slutten av november

Isen har nettopp lagt seg på Nordre Morttjennet på Minneåsen. Et lite snødryss har også kommet, men dessverre er snølaget så tynt at skiene foreløpig må stå. I stedet er det fortsatt fint sykkelføre i området. Toppen i bakgrunnen er Digerknappen, 506 moh.

Nordre Morttjennet i slutten av november

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Nov 2014

Tåke og spor i Wyllerløypa

Av Odd Tore Saugerud

Toppen av Wyllerløypa lå i tåka denne dagen, og nedenfor var det dårlig med spor av vinterprepping. Men spor var det likevel, i form av veier og stier, og far etter ATV-er. På jordene dominerte spor etter hundelufting.

28 Nov 2014

Stormyrhytta er klar til vinteren

Av Odd Tore Saugerud

Spor av vinter denne dagen sent i november, selv om snølaget knapt var to centimeter tykt, og hverken myrer eller isen på små vannpytter bar. Dette er litt av vinterveden som tydeligvis var kjørt opp dagen før snøfallet. Høyden på pipa tyder på at det har vært trekkproblemer der.

28 Nov 2014

Flyttblokker på Tangenåsen

Av Odd Tore Saugerud

På vestsiden av Tangenåsen vest for Årnes ligger det en om lag 750 meter lang rad med store og mindre flyttblokker. Her har de ligget siden istiden, lenge ganske usjenert. Men nå har det vært flatehogst i området, og i tillegg har stien gjennom området mot Stormyrhytta blitt lagt om og blitt blåmerket. Verdt en tur for å la små klatrefanter brenne av litt energi.