Vakerseter ved Nordre Heggelivann

På Vakerseter øst for Nordre Heggelivann (nordvest av Gråberghaugen) har det vært seterdrift i mannsaldre. Gårdene Store Vaker - Vaker Nordre og Bure (Nordre og Vestre) setret her. Det var gårdene Store Vaker og Bure Vestre som eide husene mens de andre to gårdene bare hadde seterløkker her. Store Vaker ble gjenoppbygget etter en brann i 1928. Før det skal denne setra ha vært den eldste på hele Krokskogen og kanskje over 300 år gammel.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Okt 2003

Triungsvann i gang med vinterforberedelser

Av Erik Unneberg

Nå er det ikke lenge til isen legger seg på Triungsvann. Nær land og i mindre viker av dette grunne vannet i østre del av Bærumsmarka har isdannelsen allerede startet

19 Okt 2003

Abborvann - fortsatt i sommerdrakt

Av Erik Unneberg

Abborvann sett fra sydøst. I dette området har temperaturen de siste dagene vært over null grader bare noen få timer, men fortsatt er det ikke is på vannet. Men det er frost i bakken!

12 Okt 2003

Bærumsmarka sett fra nærmeste nabo

Av Erik Unneberg

Høstutsikt vestover fra Voksenåsen (Kragstøtten). Et knallblått Bogstadvann sees midt i bildet. Lenger inn i bildet ligger Bærumsmarka med blant annet Østernvann. Til venstre i bildet sees litt av Bogstad golfbane og Fossum bruk.