Over Skapertjern i kveldstimen

Istedenfor å gå lysløypa på østsiden av Skapertjern, kan man gå over isen, for så å komme inn på den preparerte løype i enden av vannet. Fotografen valgte dette alternativet i nordlig retning ettermiddag, selv om det var en del motvind.

Over Skapertjern i kveldstimen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Feb 2015

Gyllen time i gode spor

Av Erik Unneberg

Lysløypa fra Skapertjern er ganske bratt det siste stykket ned til Gullaug. Dette bildet er tatt rett før den siste nedkjøringen starter. Det var gode spor akkurat her i ettermiddag, selv om de var litt harde. I tiden rett før solnedgang fikk løypa et gyllent lys.

07 Feb 2015

Lite bøss

Av Erik Unneberg

Den kraftige vinden har ført mye bøss og kvist inn i løypene mange steder, spesielt løyper som går gjennom stor skog. Men der det er mer åpent, slik som her i løypa mellom Heggsjø og Sørummyra, var dette problemet nesten helt fraværende i dag.

07 Feb 2015

Flerbruksløype

Av Erik Unneberg

Den nedlagte jernbanetraseen mellom Lierbyen og Gullaug. Den benyttes nå som turvei, til glede for syklister og gående om sommeren, og for de som ferdes på føtter, poter eller ski om vinteren. Traseen er såpass bred at skiløperne har fått sin egen fil. Det var fint å gå her i solskinnet i dag, selv om det er noen dager siden sist det var preparering. Bildet er tatt et par hundre meter nord for Gullaug stasjon.