Oslo, en grønn hovedstad

Fra Barlindåsen er det også fri utsikt mot Maridalsvannet og indre del av Oslofjorden. På denne tiden av året drukner bebyggelsen i Oslo nesten i alt det grønne. Color Magic er i rute og er akkurat i ferd med å gjemme seg bak Nesoddtangen. Dessverre hadde den kalde og klare morgenluften nå blitt avløst av moderat blådis, så bilder med lang telelinse var ikke aktuelle.

Oslo, en grønn hovedstad

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Mai 2015

Brannfeltet i Turtermarka

Av Odd Tore Saugerud

Det fineste utsiktspunktet på Barlindåsen ligger om lag 150 meter rett syd for det trigonometriske punktet. Her har det ikke vært kjentmannsposter, og det er heller ingen turorienteringspost der nå. Dette bildet viser brannfeltet i Turtermarka, som nå skiller seg ut i sitt aller grønneste grønne omgitt av granskog på alle kanter. Men midt i feltet er det et område hvor det ikke er grønn gjenvekst.

15 Mai 2015

Barlindåsen, nordtoppen 384 moh.

Av Odd Tore Saugerud |

Ola Dilt har gjesteposter i Lillomarka i år. På en klarværsdag som denne er Barlindåsen toppen i minst dobbelt forstand. På nordtoppen er det ingen turorienteringspost, men kjentmannsposten fra perioden 2010-12 henger fortsatt oppe for den som trenger et klipp. Det har også vært kjentmannspost på det trigonometriske punktet 405 moh. i 1978 og i 1994.

14 Mai 2015

Trangt og vilt

Av Kjersti von Krogh

Mønevann ligger nordøst for Mønekollen (346 moh.), som ruver i bakgrunnen. Kollen er den største åsryggen mellom Mønevann og Drettvann. Mønevann, som ligger ca. 150 meter lavere, virker nesten litt skummel inne i torvvika.