Bobsleighbanen fra OL 1952: kurven Furuspretten

Kurven Furuspretten er den siste før bobtraséen kommer ut på akebakken Heftyebakken. Ingen krapp kurve, men en liten vipp ga utfordringer og muligheter til en ukontrollert luftetur, og, naturligvis, tap av flere hundredeler.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Jun 2015

Bobsleighbanen fra OL 1952: kurven Veggen, nedre del

Av Odd Tore Saugerud

Omtrent halvveis i kurven Veggen blir den slakere og går inn i en om lag to meter dyp renne med nær loddrett vegg. Dette må være den delen av kurven som har gitt den dens navn. I beskrivelsen i OlympiAposten heter det at bobben slynges opp på den loddrette veggen, og her henger den i høyden inntil kurven slipper den ned igjen.

01 Jun 2015

Bobsleighbanen fra OL 1952: fra grønn idyll til bratt, steinet og krattbevokst

Av Odd Tore Saugerud

Etter Vendelboekurven blir traséen steinet og mye brattere. På øyemål ser det ut til at dette er det bratteste partiet av traséen. Dette er starten på kurven Veggen.

01 Jun 2015

Bobsleighbanen fra OL 1952: Vendelboekurven

Av Odd Tore Saugerud

En kurve med lite helning etter et forholdsvis flatt parti, men krapp med en retningsforandring på nær 180 grader. Den viste seg å være et stort problem når isen var ekstra glatt. Akerne gikk ikke høyt nok opp i kurven, og kom skliende halvveis sidelengs ut av den. Oppkalt etter akesportens «grand old man» i Norge, Carl Vendelboe.