Vakker forsommerdag ved Elgstøa

Plassen ligger ved Vesle Fidlingen (som på mange kart har den feilaktige benevnelsen "Vesle Fyllingen") og sørvest for Gjerdingen, og ble antageligvis ryddet ca. 1780. I dag er den gamle innmarka tilplantet, og stedet er bortleid som feriested.

Vakker forsommerdag ved Elgstøa

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Jun 2015

Store Fidlingen med minner om flotte skiturer gjennom Marka

Av Kjersti von Krogh

Skiløypa fra Bislingen mot Katnosa går ikke lenger over vannet, men er lagt vakkert i terrenget på østsiden. Den gamle dammen fra 1886 i sydenden av vannet er restaurert og innbyr i dag til en rast.

10 Jun 2015

Ved restene av et gammelt trigpunkt (642 moh.)

Av Kjersti von Krogh

I det nordøstre hjørnet av verneområdet Spålen-Katnosa finner vi Grasdalskollen etter klatring i vilt og ulendt terreng med mange småkoller og gammel skog. Trigpunktet er for lengst falt sammen, og bare rester av treverk og gamle bolter vitner om at det en gang har stått her.

10 Jun 2015

Gammel setervoll på Roenseter

Av Kjersti von Krogh |

Det har vært en hel setergrend på Roenseter, og det har vært setret her helt opp mot 1960-årene. Vollen vitner fortsatt om at Roenseter har vært en av Markas største. Denne dagen var den inntatt av en stor flokk sauer med lam som nøt en fredelig forsommermorgen på vollen vest for Gjerdingen.