Vannet det går rykter om

Stuevannet ligger inntil Slottsåsen i vest, og her skal det være gode muligheter for å få fisk. Fotografen har selv sett en ung gutt som for noen år siden stolt kunne vise frem to flotte ørreter, og når vannet ligger blankt, er det ofte noen skikkelig vak å se.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Jun 2015

Smedmyrkoia på bar bakke

Av Kjersti von Krogh

Mye hogst fra Lysedammene og opp mot Gopletjernsbakken har gjort terrenget rundt Smedmyrkoia helt annerledes. Ikke helt vellykket foreløpig, er nå fotografens mening.

15 Jun 2015

Gaupesteinene i Østmarka

Av Odd Tore Saugerud |

Sørmarka har sin velkjente Gaupestein, Østmarka har sine ukjente Gaupesteiner i Skilledalen langs veien til Deledalen. Det er flere store steinblokker langs veien her. Den største og mest markerte er den til venstre i bildet. Uheldigvis ble den skutt i stykker da veien ble anlagt, men slik at det nå er et hull gjennom den i retning øst-vest omtrent i midten.

15 Jun 2015

Haugerkollen 354 moh.

Av Odd Tore Saugerud

Kollen nord for Skulerudseter og sørøst for Knuttjern, nå nedjustert til 353 moh. Her var det kjentmannspost i 1978. Vi fant det trigonometriske punktet med rester av tårnet, men ingen spor etter den gamle posten. Omtrent hele kollen er tett tilgrodd med gran, meget uoversiktlig, enkelte steder vanskelig å ta seg gjennom. Den sørvestre delen av kollen mot Skilledalen ble tidligere kalt Griseryggen, fordi der var bart fjell uten vegetasjon. Vi så ikke noe til denne for bare skog.