Vaktgyger der nedstigningen ender

Den bratteste delen av nedstigningen mot Gygra ender i en liten dal langsmed stupet mot vest. Her står denne vaktgygra og passer på at de som skal til Gygra ikke fortsetter nedover, men dreier av mot nordvest.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Jul 2015

Nedstigningen til Gygra: hella er nøkkelen

Av Odd Tore Saugerud

Mange anbefaler å klatre opp til Gygra fra Dronningveien og langs nordsiden av det store raset. Noen av de som fulgte dette rådet, foretrakk å klatre videre oppover i stedet for ned igjen i ur og ras. Vi har besøkt Gygra flere ganger før, og har alltid tatt den ovenfra. Nord på kollen 480 moh. er det en revne i stupet som fører ned til et platå med mosegrodd ur. Platået ender i et høyere stup. På kanten av dette er det satt opp ei helle av rombeporfyr ovenfor en bratt revne. Dette er veien ned mot Gygra. Bratt og til dels med få fester, men ved å bruke armer og ben samtidig, går det på et vis. IKKE prøv denne hvis det er vått og/eller glatt! Et sikringstau hadde gjort seg øverst. Nedstigningene er stedvis merket med mørkegrønn maling.

05 Jul 2015

Minner om tømmerfløtning

Av Line Mork

Ved badeplassen like nord for dammen ved Østre Fyllingen ligger det fortsatt igjen noen gamle tømmerlenser. De har sogar holdt stand mot forsøk på bålbrenning.

05 Jul 2015

Badeliv ved Burudvann

Av Erik Unneberg |

På en het julidag var det mange som søkte seg inn til Burudvann, der det er supre bademuligheter. Med over 20 grader i vannet var det null problem å svømme seg en lang tur. Noen valgte imidlertid å boltre seg ute ved badeflåten, mens andre ville bare vasse litt.