Kanocaching i Katnosa

Det er tungt å padle mot vinden, selv om den ikke var kraftig i dag. Returen forbi Losøya, som skimtes der borte, gikk lettere med draget i ryggen. Strandhogget her på Vesternøya skyldtes en geocache. De er som kjentmannsposter, men ofte med mer ekstrem plassering.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Mai 2000

Gygra i solnedgang år 2000

Av Odd Tore Saugerud

Helt siden jeg fra jeg var fem år og bodde i hytte på vestsiden av Tyrifjorden, har jeg hatt lyst til å se Gygra i solnedgang. På den tiden var det fortsatt brannvakthytte på Gyrihaugen, og på slutten av solnedgangen var det sterkt gjenskinn i de store vinduene. Da passet det for mine foreldre å fortelle om den fæle Gygra som holdt til der. Slik så det da ut en sen maidag år 2000. Ingen grunn til å være redd, det mest spennende var å krabbe opp revnene i stupene etterpå i tussmørket.

12 Mai 2000

Gygra år 2000

Av Odd Tore Saugerud

Trollkvinner som Gygra ser alltid gamle ut, men eldes deretter meget langsomt. Her er Gygra i år 2000. Ved å sammenlignet med bilde nr. 23944 fra 2015, ser man at hun har blitt mer mosegrodd med årene, særlig rundt føttene. Her ser toppvarden fortsatt ut til å være på plass.

07 Jul 2015

Flere vaktgygre

Av Odd Tore Saugerud

Syd for vaktgygra på bilde nr. 23942 står det fire vaktgygre til på rekke og rad. Tre av disse er av den mer klumpete sorten, mens den lengst mot syd er høy og kraftig. Her var det så trangt og mye kratt at bare tre kom med på bildet, og den sydligste (til venstre i bildet) er nesten ikke synlig bak løvverket. Den er synlig fra Dronningveien nedenfor Kronprinsens utsikt, og også fra veien der den passerer nedenfor det store raset.