Finnerudsetra: våningshus og gammelt uthus

Om redskapene på setra er i god stand, så er bygningene i forfall. Særlig det gamle uthuset er både skjevt og noe salrygget, men taket er forholdsvis nytt. Våningshuset er kledd med Eternitt, som på 1960-tallet var ansett som bevarende på kledningen under og i tillegg vedlikeholdsfritt. Eternitt er i tillegg asbestbasert, men det var ikke et problem den gangen. Men et bilde gjennom vinduet viste at setra nok er i bruk til tider også nå.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Aug 2015

Finnerudsetra nordøst for Svarttjernshøgda

Av Odd Tore Saugerud

Dette er den mer ukjente Finnerudsetra i forhold til den ved Spålen. Riktig nok går blåstien mellom Svenådalen og Trantjern der, men turen opp fra eller ned i Svenådalen er nok ikke svært fristende. På bildet er sydlia i Svenådalen den delen av bakgrunnen som har mest blåstikk. Jordveien rundt bygningene er ikke i bruk denne sommeren, men det er ikke lenge siden den var det. Redskapene står fortsatt på setra, og er ikke rustne.

17 Aug 2015

På vei til Svarttjernshøgda

Av Odd Tore Saugerud

Turen fra Milorg-cella og videre til Svarttjernshøgda er bratt og byr på noen utfordringer. Det er mange tendenser til tråkk, men de ender helst i intet. Her tar Atie sats for å komme opp et hufs og under et fremspring. Her må hodet holdes lavt!

17 Aug 2015

Her lå Milorg-cella ved Svarttjern

Av Odd Tore Saugerud

Beskrivelsen sier liten hylle, og liten er den. Hyttas størrelse avspeiler dette, 3,5 x 1.9 meter er oppgitt. Ikke stedet for folk med høyde over gjennomsnittet. Minnesmerket i rustfritt stål er synlig i høyre bildekant, godt lesbart før bildet ble krympet til passende markadatabaseformat. Stien inn til tomta er ganske tydelig, men det er mange varianter før stiene kommer sammen her.