Høstlig ved Svartkulp

Sørvest for Breisjøen og dypt i terrenget ligger Svartkulp (247 moh.), som bærer sitt navn med rette. Fra gammelt av har det vært historier om huldra som den rette eier til denne kulpen. Tjernet skimtes så vidt fra veien mellom Evensetermyra og Breisjøen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Sep 2015

Løypestart ved Langtjern

Av Nina Didriksen

Innfallsport med utfartsparkering. Enkelte foretrekker å kjøre hit til Langtjern og starte skituren herfra. Løypa er en av de sentrale i Ringkollen-området. Det er også blåmerkede stier, og fint å sykle. Veien på bildet går i retning Storflåtan.

21 Sep 2015

Tomt i løypa mot Storflåtan

Av Nina Didriksen

Gress og ikke snø i skiløypa mellom Ringkollen og Storflåtan. Ikke så rart, en mandag i september. I horisonten så vi masten på Røverkollen og kanskje synes den også på bildet. Hjemturen på sykkel gikk gjennom en folketom Krokskog i begynnende høstfarger.

20 Sep 2015

Døpefonten

Av Oddbjørn Mantor

Det lille tjernet Døpefonten ligger vakkert til langs den umerkete stien mellom Finnstad og Finnerudseter. Jeg har gått denne stien relativt ofte de siste årene, men har aldri møtt et eneste menneske her. Det er ikke vanskelig tilgjengelig. Man kan f.eks. sykle fra Tverrsjøstallen til Finnstad. Der må man sette fra seg syklene, da det er forbudt å sykle i Spålen-Katnosa naturreservat som dette lille tjernet befinner seg i.