Utsikt mot et nedtappet Burudvann

Tjæregrashøgda burde være det perfekte stedet for en oversikt over Burudvann som nå er nedtappet 3 meter. Opprinnelig var det to vann. Har det igjen blitt to vann med dagens nedtapping, og hvor er i så fall skillet mellom dem? Men skogen vokser raskt for tiden, og med fortsatt litt løv på trærne blir utsikten over vannet fra skiløypa nedenfor høgda for begrenset: bare gjørmebunnen i søndre del av vannet er å se. Fra selve høgda var det enda mindre å se. Men høstfarger er det, og mye dis som gir et kraftig blåstikk over Lommedalen i bakgrunnen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Okt 2015

Se opp - se ned!

Av Kjersti von Krogh |

Litt av et eksemplar av en hoggorm som freste stygt mot de som nærmet seg på veien ved Sakrishytta fra Kikut mot Sørkedalen. Trafikken var stor denne høstlige søndagen i oktober, men ingen følte trang til å hjelpe sværingen over veien!

11 Okt 2015

Utrygg ferd over Fyllingselven

Av Kjersti von Krogh

Ikke en bro for vanlig ferdsel dette, den ble bygget for at arbeiderne som bygget Holsledningen i 1947/48 gjennom Marka kunne komme tørrskodd over elven i smalet mellom Østre Fyllingen og Bjørnsjøen. I dag er det tvilsomt om den vil tåle slik trafikk!

10 Okt 2015

Fortsatt høst på Ringkollen

Av Erik Unneberg

Oktober er en måned som kan by på både høst og vinter i de høyereliggende deler av Marka. Men selv på ca. 700 moh., som her på Ringkolltoppen, er det fortsatt høsten som dominerer. De fleste bladene har falt av løvtrærne, men flotte høstfarger og fire-fem varmegrader bringer ikke tankene inn på skiføre nå.