Skåltjern: flytetorver og hytter

Skåltjern ligger i en senkning øst for Ørfiske, og det kan ha gitt vannet dets navn. Et typisk skogstjern, men med påfallende mange hytter langs sørbredden. Dette er den nordlige delen av hyttefeltet Sameiekollen med 81 grunneiere, utbygd i perioden 1915-1955.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Okt 2015

Skåltjern: enda en demning i Marka

Av Odd Tore Saugerud

Mens vi gikk stien oppover langs den puslete bekken fra Skåltjern falt det oss ikke inn at dette forholdsvis lille vannet skulle være demt opp. Men ved utløpet lå denne demningen, en solid steindemning med avløp i bunnen, men intet overløp, heller ikke noen synlig luke eller reguleringsmekanisme. Den består av to steinmurer, som merkelig nok ikke er fylt med tetningsmasse helt opp. Bilde nr. 24408 viser Skåltjern.

18 Okt 2015

Ikke en krusning

Av Erik Unneberg

Det var blikkstille ved Triungsvann i dag, og solen varmet opp landskapet - for tiden i høstdrakt - etter en kald natt.

18 Okt 2015

Stor utfart ved Østernvann

Av Erik Unneberg |

På denne fantastisk høstdagen visste folk å komme seg ut i Bærumsmarka. Både gående, joggende og syklende kom både ung og gammel seg inn i et eventyrlig landskap av høstfarger og sol. Bildet er tatt ved Østernvann, der Petter Skattum, Live Skattum (i midten) og Berit Midttun hadde en liten pause før de syklet videre opp til Brunkollen.